Välj en sida

Till minne av

Gråt inte vid min grav.  Jag finns inte där.
Jag finns i solens spegelblänk på vattnet.
Jag finns i vindens lek över sädesfälten.
Jag finns i regnet som faller mot marken.
Och när du en tidig morgon väcks av fåglars,
kvitter är det min röst du hör.

Så gråt inte vid min grav.
Jag är inte död.
Jag har bara gett mig av.

Gone but not forgotten

Sven Ekström 1944 – 2023

Första gången jag träffade Sven var när jag hittat en Harley på annons i tidningen, vi pratar alltså för drygt tjugo år sedan. Mannen som mötte upp var inte riktigt vad jag då förknippade med harleyåkare utan var mer av en glad lite rundlagd ”go gubbe”.

Som den försäljare han var låg han på hårt om Malmoe Chapter och så småningom lyckades han få med mig i MCS. Där var det uppenbart att Sven var biker – det var inte många söndagskörningar han missade, ensam eller tillsammans med ViwiAnn. Samma sak med lite längre körningar både inom och utom landet, tillsammans med MCS eller i egen regi, i länder med både vänster och högertrafik.

Lika uppenbart var det att Sven var en föreningsmänniska ut i fingerspetsarna, behövde något fixas ställde han upp och om någon post behövde besättas så tvekade han inte. Detta gällde såväl mat, musik, barnens hockey och inte minst Malmoe Chapter. För detta engagemang premierades han 2008 med titeln Chartermember.

Tyvärr tvingade hälsoproblem honom att ställa hojen alldeles för tidigt men sporadiskt dök han upp ändå, nu med titeln Past member.

I början av oktober lämnade Sven oss för gott.

Med saknad
Malmoe Chapter Sweden
Pelle

 Bengt Sjölund 1956 – 2023

Bengt var den sanna bikern och ställde alltid upp på våra medlemsmöten och events.
Han drev en egen Bil och Mc verkstad i Malmö där han servade många av medlemarnas bågar.

Han började se dubbelt en dag och efter ett läkarbesök fick han diagnosen cancer. 
Bengt tvingades att sluta köra båge men valdes då in som Past member i Malmoe Chapter så han kunde fortsätta umgås med sina vänner.

Bengt du är en saknad vän och biker.
RIP

Malmoe Chapter Sweden
Lars ”Zalle” Serler

Mikael Holm 1964 – 2018

En riktig god vän som älskade biker livet har lämnat oss alldeles för tidigt.

Det var inte många gånger som Micke inte körde med, han var alltid en kille att lita på, om det så bara var en söndagskörning eller det var en långresa genom Europa så nog fan var han med.

Micke hade många strängar på sin lyra, var det inte städfirman, så var det styrelseuppdrag eller hjälpa till där han kunde, och det gjorde han ofta och alltid med ett leende på läpparna.

Inga sura miner där inte.

Något annat som han älskade att hålla på med var att stå som publikvärd till Malmö Redhawks titt som tätt. Något annat som han också älskade att kolla på och verkligen ville åka iväg på någon gång var Formel 1.

Sen skall vi inte glömma att familjen var allt, hade Micke lovat att vara hemma två dagar innan en resas slut så var han hemma när han lovat. Han älskade sin fru Carina, sin dotter Amanda och sitt lilla barnbarn.

Tack Micke för alla roliga och trevliga resor runt om i Europa på våra Harleys, alla julfester i Schramberg och för att du var den vän du var. Saknaden efter dig kommer alltid att vara stor. Att inte ha dig i backspegeln längst bak kommer att vara svårt för oss alla men du kommer att fortsätta följa med oss på ett eller annat sätt.

Med stor saknad
RIP

Malmoe Chapter Sweden
Dennis Gustafsson

Terje Andersson 1951 – 2014

En sann biker och kompis i Malmoe Chapter som alltid hade nära till skratt och som aldrig tvekade att hjälpa till om det behövdes.Terje gick på Värnhemsskolan i Malmö och har bla jobbat som arbetsledarare på Rexam samt på Ralling.

Terje var en inbiten fotograf, men målade även i olja och hade flera utställningar genom åren. Han ingick i Svedala Art Group samt var en av eldsjälarna i konstens vänner i Svedala.

Terje var en man med många strängar på sin lyra. Förutom att spela golf och grensla sin Harley Davidson och bara köra iväg, så var han också Övermästare i Odd Fellow Orden.

Terje älskade att umgås med sin familj, sin fru Ingegärd, sonen Ulf, dottern Jenny och sina barnbarn.

Med stor saknad
R.I.P

Malmoe Chapter Sweden
Dennis Gustafsson

Måns P Lundholm 1955 – 2014

Måns Lundholmvar näst intill ett förkroppsligande av Malmoe Chapter Sweden. Då MC-Huset 2005 inte längre skulle sälja Harley Davidson hade MCS inte längre något existensberättigande.

Målmedvetet entusiasmerade Måns medlemmarna i MCS till fortlevnad som ett av de första independent chaptren i Europa. Under sina år som director sökte Måns aldrig lä då det blåste – han nyttjade kraften. Under utfärder, resor och i vardaglig planering tog han ut kursen och avvek aldrig. Maskiningenjör i botten men en allkonstnär med allehanda material; mjuka såväl som hårda.

Smeknamnet Bad Cat gav honom inte nio liv. Hans klor orkade inte stå emot den sjukdom som alldeles för tidigt tog hans liv. Bill och Bull är vi många som är – men det har bara funnits en Måns Bad Cat. Han var en hörnsten för chaptret och en högt älskad broder. Saknaden är stor men Måns glömmer vi aldrig.

To many of us – Måns Bad Cat Lundholm was Malmoe Chapter Sweden. He had the strength to realize MCS as an independent chapter when we lost our ordinary dealer 2005. He was an engineer but he was good with all kinds of material; leather, steel, iron or wood. A splendid organizer in everything; parties, travels or specific runs. A great and bellowed brother has left us and we all miss him.

R.I.P Måns Lundholm – we will always remember you.

Malmoe Chapter Sweden
Ronnie Viderén
Editor

Manfred W. Schönfeldt 1946 – 2013

Manfred W. Schönfeldt till yrket pilot men främst av allt en äkta biker. Han blev medlem i Malmoe Chapter Sweden 2007 efter varit Director i Mainhattan Chapter i många år.

Trots att han hade ca 100 mil att köra till oss i Malmö deltog han i de flesta årsmöten, julfester och sommarfester som en trogen medlem. Han deltog också i många av våra Chapter arrangerade turer till Finland, Nordkap och andra platser. Han körde säkerligen mer än 1000 mil tillsammans med vårt Chapter.

Under alla år och körningar har han varit oss en trygg och säker biker som vi alla har haft en fantastisk gemenskap med.

Vi kommer alltid att sakna Manfred.

R.I.P and we always remember you and we meet again in Harley heaven.

Malmoe Chapter Sweden
Måns Bad Cat
Past Director

Anki Holmberg 1955 – 2010 

Lady of Harley 2007 – 2008
Anki, en värdig representant för Ladys of Harley. Utan att ens sett en MC på vykort anslöt hon sig till bikerlivet i vuxen ålder.

Först på bönepallen på hennes man ”Totte”s båge, men med träget pluggande tog hon sitt egna mc-kort och blev stolt ägare till sin sportster ”White Lady”. Tragiskt nog överfölls hon som så många andra av den djävliga parasiten cancer. Men hon kämpade tappert i många år och hennes sista önskan var att köra med bågen ner till hennes älskade Spanien där de vistats en hel del av deras tid.

Från Tyskland, Frankrike över Andorrabergen gick bikerturen med besök på platser man inte trodde fanns och resan avslutades i Marbella som hon ville och då var hennes lycka gjord trots att hon var märkt av sin sjukdom.

År 2010 lämnade hon oss med stor sorg och saknad, men minnena av hennes bullriga skratt med en jägermeister i handen har för alltid svetsats fast i våra minnen R.I.P

Malmoe Chapter Sweden
Eva & Zalle

Annonser

Kontakta Pär Fornell
Kontakta Anders Nyman
MCS medlemmar får 10% rabatt vid köp av reservdelar eller service.